Blog

Otključavanje potencijala: veliki plavi blokovi i ADHD 🧠

Djeca su prirodno radoznala i kreativna, a njihov potencijal procvjeta kada imaju slobodu istraživati, graditi i stvarati. Međutim, za djecu s poremećajem pažnje i hiperaktivnošću (ADHD), usmjeravanje energije i pažnje može biti pravi izazov. Upravo tu alati poput Imagination Playground velikih plavih blokova mogu napraviti značajnu razliku. Ovi inovativni blokovi za slobodnu gradnju više su od običnih igračaka; oni su alati za razvoj i učenje.

Zamislite svijet gdje djeca mogu slobodno graditi, izmišljati i razvijati svoju kreativnost. Imagination Playground veliki plavi blokovi omogućuju upravo to. Za djecu s ADHD-om, ovi blokovi predstavljaju pravu blagodat. U ovom članku istražit ćemo kako ovi blokovi potiču razvoj fine motorike, senzorno uključivanje, kreativnost, socijalnu interakciju i fokus, pružajući djeci s ADHD-om alat za rast i razvoj.

Senzorno uključivanje

Jedna od ključnih prednosti Imagination Playground Big Blue Blokova je senzorno uključivanje. Za djecu s ADHD-om, taktilno i senzorno iskustvo igranja s ovim blokovima može biti izuzetno umirujuće. Akt dodira i građenje s blokovima pruža umirujuće i senzorno bogato iskustvo koje može pomoći djeci usmjeriti pažnju i energiju na jedan zadatak. Ova senzorna stimulacija može biti terapeutska, nudeći djeci konstruktivan način za usmjeravanje energije i poboljšanje koncentracije.

Učenje kroz praktično iskustvo i fine motoričke vještine

Djeca s ADHD-om mogu se boriti s fine motoričkim vještinama i koordinacijom. Igranje s našim blokovima pruža praktično iskustvo koje djeci pomaže poboljšati ove vještine. Manipuliranje blokovima, usklađivanje i spajanje kako bi se stvarale strukture i dizajni potiče razvoj fine motorike. Dok grade, djeca također nesvjesno poboljšavaju koordinaciju ruke i oka, što može biti izazov za mnoge s ADHD-om.

Suradnička igra

Još jedna značajna prednost ovih blokova je društvena interakcija koju potiču. Kada se djeca igraju blokovima, često to rade u grupi od nekoliko, radeći zajedno kako bi stvorili nešto fantastično. Takva suradnička igra podučava ih vrijednim društvenim vještinama, poput učinkovite komunikacije, timskog rada i sposobnosti da surađuju s drugima. Ako pak različita djeca realiziraju različite ideje, moraju naučiti dijeliti blokove ravnopravno, biti nesebični te prenositi svoje ideje i namjere jasno drugim sudionicima igre.

Pozitivna povratna informacija i samoregulacija

Uspješno dovršavanje projekta (kućice, lika ili životinje) s Imagination Playground Big Blue Blokovima pruža djeci osjećaj postignuća i ponosa. Rezultat njihovog truda jasno je vidljiv te roditelji i animatori mogu fotografirati i dijete pohvaliti ga. Ova pozitivna povratna informacija jača samopouzdanje i motivira djecu da prepoznaju svoje uspjehe i rade na samoregulaciji. Samoregulacija je ključna vještina za djecu s ADHD-om zato što im pomaže da bolje upravljaju svojim simptomima.

Kreativnost i maštovitost: igra bez ograničenja

Blokovi potiču kreativnu i maštovitu igru. Nema unaprijed postavljenih uputa ili pravila, a djeca se mogu prepustiti svojoj kreativnosti. Od jednostavnih tornjeva do složenih dinosaura, mogućnosti su beskrajne. Ova vrsta kreativne i maštovite igre ključna je za razvoj vještina rješavanja problema. Djeca uče razmišljati izvan okvira, zamisliti što žele stvoriti, a zatim provesti svoje ideje u stvarnost. Ovaj proces pomaže im razviti ključne kognitivne vještine i uči ih strpljenju koje je potrebno za dovršavanje njihove kreacije.

Sada kada ste saznali koliko su Imagination Playground Big Blue Blokovi korisni za djecu s ADHD-om, pozivamo vas da dođete i doživite igru s blokovima u našoj igraonici. Dozvolite djeci da otključaju svoj potencijal i razvijaju svoje vještine uz pomoć ovih izvanrednih blokova.

Vidimo se na Ede Murtića 2b! 😃

Podijelite ovaj blog post

Facebook
Twitter

Podijelite ovaj blog post

Facebook
Twitter
Skip to content