Nova godina, novi koncept radionica u Plavom svijetu: Sat pametne igre 💡

Od 06. veljače 2023. naše dobro poznate radionice dobivaju novi format i postaju “Sat pametne igre”. Sat pametne igre održavat će se od ponedjeljka do četvrtka od 16:30 do 17:30 sati, a možete birati želite li dovoditi vaše dijete jednom ili dvaput tjedno te koji dani vam najviše odgovaraju.

Što je sat pametne igre? 

Sat pametne igre vrijeme je za zabavnu, ali edukativnu igru vaših mališana po završetku škole ili vrtića, te idealno vrijeme za roditelje da predahnu ili privedu kraju svoje dnevne obaveze dok djeca u sigurnom i čistom prostoru istražuju mogućnosti naše pametne igre. 

Sat pametne igre pred vaše će mališane stavljati nove zadatke vezane uz gradnju, logiku, matematiku i kreativno izražavanje pod stručnim vodstvom naših teta, profesorica jezika i matematike. Uz pomoć najsuvremenije didaktičke opreme kao što su Imagination Playground plavi blokovi, Loose Parts setovi, Rigamajig drveni setovi, te interaktivni Busy Board vaša će se djeca moći okušati u gradnji mostova, nebodera, dinosaura, dizalica, životinja, drveća i kreiranju malih umjetničkih instalacija. 

Što se radi na satu pametne igre?

Na satu pametne igre djeca se 60 minuta igraju pod vodstvom naših stručnih teta. Igra uključuje ispunjavanje dnevnog zadatka za igru čiji je cilj vježbati pažnju, pamćenje te angažirati problemsko razmišljanje i logičko zaključivanje.

Dnevni zadatak za igru može biti iz područja gradnje, logike, matematike, likovnog izražavanja ili kreativnosti, a tema sata pametne igre svakoga dana bit će drugačija tako da se slobodno možete doći igrati i više puta tjedno, ili čak svaki dan. Primjerice, djeci se zadaje zadatak da od naših plavih blokova sagrade most, da dinosaurske kosti povežu u njihovog jedinstvenog dinosaura iz mašte, da od Rigamajig drvenih dijelova oblikuju brojeve od 1 do 10, da osmisle stroj ili da pomoću točkica bojalica likovno prikažu životinju po želji u njenom staništu. Ovo su samo neki od primjera, broj dnevnih zadataka je neograničen baš kao i mogućnosti dječje mašte.

Naša je želja djecu upoznati sa svijetom oko njih, nekim novim objektom ili pak pojavom te im dati priliku da sami pokušaju riješiti zadatak koristeći odabrani set pametnih igračaka. Na taj će način vaša djeca ne samo upoznati različite materijale i njihove mogućnosti povezivanja već će se susresti i s različitim načinima kreativnog izražavanja. Upravo takav koncept igre osim što razvija njihovu grubu i finu motoriku, vježba problemsko razmišljanje, logičko zaključivanje i pobuđuje želju za daljnjim istraživanjem. Uz to, na satu pametne igre djecu se potiče da kroz igru samostalno dolaze do novih informacija i zaključaka što doprinosi osjećaju postignuća i razvoju njihovog samopouzdanja već u predškolskoj dobi.

Koja je razlika između dnevne igraonice i sata pametne igre?

Dnevna igraonica se temelji na slobodnoj igri našim pametnim igračkama bez vodstva odrasle osobe. U dnevnoj igraonici djeca se igraju međusobno ili sama prema svojim željama uz nadzor, dok na satu pametne igre sva djeca imaju isti edukativni zadatak kroz koji prolaze s tetama Plavog svijeta, a čiji je cilj da nauče nešto novo i razvijaju se.

Zašto odabrati sat pametne igre?

Igra je temeljna aktivnost djetinjstva, te kroz nju dijete upoznaje svijet i vježba svoje urođene sposobnosti. Ona je arena u kojoj se iskušavaju različiti aspekti socijalnog, emocionalnog, tjelesnog i spoznajnog razvoja djeteta. Mnogo toga djeca mogu naučiti igrom u veseloj okolini i kroz zabavne zadatke, a da pritom uopće ne primijete da uče. Upravo zato sat pametne igre jednom do dva puta tjedno doprinosi holističkom razvoju djeteta, njihovih vještina i identiteta te stvara dobru podlogu za buduće školske izazove.

Kako se prijaviti?

Vaše mališane možete prijaviti na 1 ili 2 sata pametne igre tjedno putem našeg obrasca za prijavu. Više o cijeni mjesečnih paketa sata pametne igre i individualnim dolascima saznajte na cjeniku Plavog svijeta.

Djeci je prirodno igrati se, zato je važno dati im ono što najviše žele, ali na način koji ih obogaćuje novim spoznajama i idejama!