Blog

IMAMO NOVU ATRAKCIJU : Rigamajig Junior Set!

piše voditeljica kreativne igraonice, Sunčana Sinković

Pored inovativnih Imagination Playground blokova vaši klinci se od sada mogu igrati s još jednom pametnom igračkom u Plavom svijetu! Po prvi puta u Hrvatskoj predstavljamo vam Rigamajig Junior Set!

Što je Rigamajig Junior Set?

Rigamajig je inovativna igračka koju Plavi svijet po prvi puta uvodi na hrvatsko tržište! Radi se o dječjem setu za gradnju koji se sastoji od drvenih dijelova raznih oblika koji se povezuje plastičnim vijcima, maticama i kutnim spojnicama u funkcionalne i pomične cjeline! Rigamajig je stigao u Plavi svijet ravno iz SAD-a, a za njegov dizajn je zaslužna nagrađivana dizajnerica pametnih igračaka, Cas Holman. Ona je također doprinijela dizajnu velikih plavih Imagination Playground blokova s kojima ste se već imali priliku upoznati.

Kome je Rigamajig Junior Set namijenjen?

Ova igračka namijenjena je djeci starijoj od 4 godine zato što zahtijeva istraživanje, logičko razmišljanje, planiranje i povezivanje raznovrsnih dijelova u veće, smislene cjeline. Rigamajig Junior Setom mogu se igrati i odrasli i tako stvoriti zajedničku aktivnost dok djeci asistiraju u igri ovom originalnom igračkom.

Rigamajigom se možete igrati u našoj igraonici, a možete ga također iznajmiti za igru kod kuće, na vašoj rođendanskoj proslavi ili ponijeti na ljetovanje. Uz to, Rigamajig set idealan je za dječje sobe te ga također u našoj ponudi možete i kupiti!

Zašto se Rigamajig razlikuje od ostalih igračaka?

Rigamajig djeci pruža nestrukturiranu, odnosno slobodnu igru u kojoj se ne nameću vanjska pravila i ograničenja, što kod djece omogućuje spontano učenje i potpunu kreativnu slobodu te ih tako priprema za buduće izazove.

Kroz igru Rigamajigom vaša djeca neće ni primijetiti da su uronjena u svijet fizike i matematike dok uživaju u originalnoj slobodnoj igri. Igra Rigamajigom angažira djecu mnogo više od drugih igračaka zato što se set može modelirati i prilagođavati idejama mališana na bezbroj načina, ali je za ostvarivanje tih ideja potrebno prethodno promisliti kako sve dijelove povezati da bi cjelina funkcionirala. Drugim riječima, vaši mališani moraju samostalno doći do rješenja.

Kako igra Rigamajigom doprinosi razvoju djece?

Ova pametna igračka kod djece razvija finu motoriku, kombinatoriku, problemsko razmišljanje i kreativnost, a istovremeno stvara podlogu za budući razvoj STEM vještina! Igra Rigamajig Junior Setom također je izvrsna aktivnost za vježbanje i produljivanje koncentracije kod djece, dok je nestrukturirana igra općenito ključ razvoja dječje mašte te potiče znatiželju, razmišljanje, snalažljivost u rješavanju izazova i timski rad.

Dođite isprobati ovu jedinstvenu igračku u našu igraonicu na Ede Murtića 2b (pored MSU-a) i budite među prvima koji će isprobati mogućnosti Rigamajiga! Vidimo se! 😉

Podijelite ovaj blog post

Facebook
Twitter

Podijelite ovaj blog post

Facebook
Twitter
Skip to content